Pàgines

19 d’abr. 2012

Un peix de paper maixé

El paper maixé és una gran eina per experimentar amb figures tridimensionals, és fàcil i no cal una gran habilitat per aconseguir grans resultats, sense comptar que no cal cap material especial, només cal pescar alguns diaris i comprar cola blanca.

És cert que hi ha unes quantes marques comercials que venen el cartró desfet i només cal afegir-hi la cola, però part de la tasca educativa és ensenyar a reutilitzar coses quotidianes i la paciència, per tant, farem que els nens recullin publicacions de paper amb textura de diari i que s'esperin mentre el paper es remulla i desfà.

Com que en aquest cas els artistes eren nens petits i la paciència no és una virtut innata sinó que s'ha d'anar cultivant, hem començat amb una figura que primer es construeix amb paper arrugat i enganxat amb cinta. D'aquesta manera dona temps a que el paper que hem posat a desfer pugui fer-ho.

La proposta és crear els personatges principals de les cançons que ens agraden. Hem arribat a un acord i la primera cançó escollida és Un peixet en el fons de l'estany d'en Xesco Boix. Per si no la coneixeu la podeu trobar AQUÍ

Així doncs, ens hem posat mans a l'obra de fer un bonic peixet blau. Primer de tot hem retallat una base en forma de peixet i hi hem enganxat pilotetes de paper de diari per donar-li volum.


Hem anat afegint boletes de paper i les hem anat enganxant fins que la mida i la forma ens han convençut.

Ara hem començat a enganxar els paperets amb la cola blanca diluïda fins que ha quedat tot uniforme. Mentre fèiem això ha donat temps a desfer-se el paper que teníem en remull.

Li hem donat un toc final d'arrugat amb la pasta de paper i li hem posat un palet perquè pugui nedar i fer les bombolles millor.


Com que quan les coses queden xules sempre es volen millorar, estem estudiant la idea de posar-li bombolles grogues i verdes però, de moment, el peix nedarà i les bombolles les imaginarem. Ara ja només queda que s'assequi i pintar-lo de blau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...