Pàgines

29 de maig 2012

Figures amb pasta de sal / Figuras con pasta de sal

Primer de tot deixar clar que la finalitat última és crear objectes de decoració no una galeta per menjar. Seria similar a fer fang o plastilina però l'avantatge és que primer s'ha d'amassar i se li ha de donar consistència cosa que fa que treballem, entre altres coses, la força de les mans i les sensacions.

Hay que dejar claro que la finalidad última es crear objetos de decoración, no una galleta para comer. Seria similar a jugar con barro o plastilina. La ventaja de esta masa es que primero hay que amasarla y hay que darle consistencia cosa que hace que trabajen, entre otras cosas, la fuerza de las manos y las sensaciones.

La recepta  /  La receta
2 tasses de farina  /  2 tazas de harina
1 tassa de sal  /  1 taza de sal
1/2 tassa d'aigua.  1/2 taza de agua


En un bol gros o safata o... barregem la farina amb la sal. Afegim l'aigua poc a poc i amassem fins que quedi una pasta fina que no s'enganxi a les mans i que es pugui treballar bé. 

Com que no importa gens que les quantitats siguin exactes podem deixar que siguin ells qui mesurin els ingredients, com a molt haureu d'afegir aigua si no podeu lligar-ho tot o farina si hi heu posat massa aigua i no lliga. Com he dit abans, s'ha d'amassar fins que queda una pasta que no s'enganxa a les mans i es pot treballar.

Si quan arribeu aquí el vostre fill/a s'ha cansat podeu desar la pasta a la nevera en una bossa hermètica (o film transparent sense aire) durant molt temps.

La pasta té pinta a pa o galetes amb la qual cosa podríem fer servir els motlles de galetes o fer figures tridimensionals o... qualsevol cosa que se us acudeixi.

Un cop acabat el treball i perquè quedi una figura blanca i molt dura cal coure a baixa temperatura durant una bona estona (fins que la massa estigui ben seca) les figures tipus galeta les couríem a 80-100 graus aproximadament durant una hora. Si ho fem amb més temperatura o poca estona quedaran marrons (amb la qual cosa la pintura no quedarà bé) o es trencaran.

 Un cop cuita la pasta la podeu decorar amb pintures normals.


 
 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...