Pàgines

25 de març 2013

Vols venir als matins de La Cuca?

A la Cuca hem creat una fórmula d'oci per als matins perquè ens considerem una alternativa a les convencions de l'educació infantil. A la Cuca hi trobareu sobretot respecte perquè la gent que la formem tenim experiències vitals molt diferents; aquestes experiències fan que les metodologies i les fonts de coneixement també siguin diverses.

Històricament els pedagogs han buscat treure el màxim partit a les potencialitats dels infants, avui dia tenim l'avantatge de la perspectiva històrica així que a la Cuca no ens casem amb ningú ja que considerem que tots tenen punts forts i febles. Què hi ha actualment a la Cuca de cadascú? Podeu trobar objectes poc definits creats amb materials naturals i reciclats que permeten estimular la imaginació i la creativitat que proposa Waldorf. Considerem, igual que Pikler, que els infants són competents, actius i dignes de confiança i per això els oferim un espai preparat perquè es puguin moure lliurement i jugar de manera independent. També considerem bàsic que estableixin una relació de confiança satisfactòria amb els adults. Igual que Piaget, creiem que els sentits son el que en fa descobrir el mon i relacionar-nos amb ell, així que la majoria de les activitats que disenyem estimulen els sentits perquè coneguin textures, materials, colors i els apliquin o els manipulin sense patrons ni pautes. En definitiva, donem als infants que vénen a la Cuca la llibertat de buscar els seus propis interessos. Volem que siguin capaços d'expressar-los lliurement, tinguin interès per perseguir-los i ganes d'integrar-se en el mon i la societat que els envolta.

Què us oferim?
Un espai de trobada respectuós per parlar obertament de l'educació i de tot el que envolta els infants. També volem que pugueu jugar i divertir-vos amb ells i així ajudar-vos a construir la relació de confiança i respecte. Creiem que per poder gaudir amb llibertat del creixement dels vostres fills i filles també heu de tenir moments per poder dedicar plenament a les vostres obligacions d'adults, és per això que us demanem només unes hores de dedicació exclusiva al joc, a la relació i al diàleg i us deixem disposar de la resta per a les vostres responsabilitats.

Com ho fem?
Podeu venir amb els vostres fills o filles cada matí de dilluns a dissabte entre les 10 hores i les 14 hores.

Què fem durant els matins?
De 10.00 a 10:30 hores: Compartim experiències de criança mentre ells i elles juguen lliurement.
De10:30 a 11:00 hores: Cantem bon dia, diem els noms, ens saludem i cantem altres cançons populars.
D'11:00 a 11:45 hores: Fem una activitat adequada a l'edat dels nens i les nenes.
D'11:45 a 12:00 hores; Ens preparem per dinar
De 12:00 a 12:30 hores: Dinem
De 12:30 a 14:00 hores: Juguem o dormim

Com que l'alimentació de cada infant depèn de molts factors, cadascú porta dins la seva carmanyola el dinar. A la Cuca tenim nevera per a conservar el menjar i microones per a escalfar-lo.

Com sabreu què farem cada dia?
Ho publiquem al nostre Facebook

Us queda algun dubte? Veniu que en parlarem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...