Pàgines

4 de març 2014

Joguines simples i barates

Ja sabeu que a la Cuca no tenim joguines electròniques, ni tant sols joguines amb piles, perquè creiem que el que "educa" o el que "ensenya" no és l'objecte sinó el joc que es construeix al voltant d'aquest objecte. Avui una mare s'ha quedat mirant un parell de joguines (de molt d'èxit) i ens ha dit: - però si són de l'Ikea! -  i sí, efectivament, ho són, però és que la simplicitat, la majoria de les vegades, marca l'èxit d'una joguina.
  

Quina és la gràcia i què els atrau d'aquestes joguines de set euros? la simplicitat. Agafes un martell i dones cops i poden ser molt forts que res es trenca i si no tens habilitat per agafar el martell o no vols fer un escàndol pots apretar amb la mà i... oh desapareix el piu igualment! Per tornar a començar no cal muntar ni buscar ni ... simplement gires la joguina i tornem-hi.
 

La nostra societat ens porta a creure que la joguina és la base del joc i que a més bona, completa, educativa i estimulant sigui aquesta joguina millor o de més qualitat serà el joc i, de fet, és justament al contrari. La mainada creix i madura i el seu joc evoluciona, amb aquesta evolució busca les eines que li permetin explorar el món segons l'interès de cada moment i la joguina apareix i es fa servir quan té la funció que, en aquell moment, la criatura explora. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...